Aspectis az ITExec konferencián
Címkék:események

Cégünk igyekszik minden olyan rendezvényen képviseltetni magát, ahol a digitális képalkotó technológia kicsit is megjelenhet, legyen az képalkotás, adatátvitel, vagy éppen adattitkosítás és adatvédelem.

2023-ban az ITExec konferencia kiváló fóruma volt az infomációbiztonsági szakemberek részére, ahol cégünk a biztonsági kamerák jogszabályi környezetnek való megfeleléseiről tartott előadást Laczkó Gábor, az Aspectis Kft. ügyvezetője.

Az előadás során ismertette a hamarosan hatályba lépő NIS2 európai direktívát, amely a magas szintű kibervédelmi szabályozási irányelveket tartalmazza, s előadása során bemutatta azt is, hogy ezek a szabályozások miként érintik a biztonságtechnika egyik legdinamikusabban fejlődő ágát, a videótechnológiát. Mivel a mai video technológiai eszköz hálózathoz csatlakoznak, elmondhatjuk, hogy tisztán informatikai eszközöknek minősülnek, saját operációs rendszerrel és hálózati kommunikációs protokollt használnak. Sok esetben ezek az eszközök is célpontjául szolgálnak a kiberbűnözők részére, akár képesek egy-egy sérülékenységet kihasználva az egész hálózatba bejutni, kihasználva a kameragyártók sokszor sérülékenységre hajlamos firmware fejlesztéseit. Ezek a kamerarendszerek gyakran más informatikai eszközök segítői, lásd beléptető rendszerek, vagy akár LDAP protokollon keresztül az egész Microsoft környezet veszélybe kerülhet.

Kibernetto-kerekasztalBátran kijelenthetjük, hogy az Aspectis Kft. által képviselt két nagyobb kameragyártó (Axis, Hanwha Vision), valamint a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb VMS szoftvere, a Milestone is felkészült ezen kibervédelmi intézkedésekre, szinte mindegyik eszköz biztosítja a biztonságos firmwaret, a kibervédelmi beállításokhoz szóló leírásokat, penetrációs teszteket, a tikosított eszközkommunikációt.

itexec_20230525_0400A networking esemény során számos új ismeretséget kötöttünk, s igyekeztünk mi is begyűjteni az elkövetkező piaci elvásárokat, hogy mi magunk is felkészültebbek legyünk a jövő kibervédelmi kihívásaira.