Mobilos beléptetés

Belépés egy mobil világba

A mobilos beléptetés lehetővé teszi a mobileszközök — okostelefonok és viselhető eszközök — használatát arra, hogy hozzáférést nyerjenek személyek lezárt épületekhez, szobákhoz vagy területekhez. Ez a mai, mobilos világban kényelmesebb és hatékonyabb használatot jelent, de nem merül ki ennyiben. A mobilos beléptetés ugyanis költséghatékonyabb, és a vállalatoknak egyszerűbb kezelni vele a belépési adatokat. Használható kiegészítésként a meglévő rendszer mellett, de akár le is cserélheti a hagyományos kártyás rendszerét.

Kényelmesebb a mai, mobilt használó munkaerőnek

A hagyományos belépési módokhoz képest a mobilos beléptetés kényelmesebb a végfelhasználóknak. A mobiltelefont használók száma 2017-ben valószínűleg meghaladja a 4,7 milliárdot a világban, mindig kéznél van az okostelefon. Körülbelül háromból kettő üzletember pedig minden eddiginél szerteágazóbban használja a telefonját üzleti célokra.

Tehát a mobileszközök kulcsként való használata nem csak kényelmi szempontból jó a mobilt használó munkaerőnek. Növeli is a használati hatékonyságát és elégedettségét a mai, mobilhoz szokott munkaerőnek.

A költséghatékonyabb megoldás beléptetésre

A mobilos beléptetés továbbá költséghatékonyabb és egyszerűbb módja az azonosító adatok kezelésének a vállalatok számára. Számos feladattól szabadulhati így meg, például a fizikai azonosítók készítésétől, nyomtatásától és kiosztásától. A mobilos kulcsok digitális kezelése a személyzetnek időt és munkát spórol:

  • A végfelhasználók hitelesítő adatainak a kezelése, terjesztése és szabályozása 100%-ig digitálisan történik
  • A mobil belépési adatok emailen keresztül oszthatók ki — az adatok biztonságosan kerülnek elküldésre és elmentődnek a végfelhasználó mobileszközén
  • Az adminisztrátorok több felhasználót is felvihetnek egyszerre a rendszerbe CSV vagy Excel fájl használatával
  • Nem szükséges a munkavállalóknak beszerezniük ideiglenes azonosítókat, a hozzáférések kezelése dinamikus

Biztonságos és időtálló megoldás

A mobilos beléptető megoldásaink nagyfokú biztonságot és adatvédelmet nyújtanak. Az adatok titkosítva vannak, a személyes adatok biztonsága a mobilos belépési kulcs teljes élettartama alatt fenntartott.

Fontos még, hogy a mobilos beléptető megoldás rugalmas, együttműködik a jelenlegi és jövőbeli üzleti követelményekkel és rendszerekkel.

Ez azért van, mert nyílt, IP-alapú architektúrával rendelkezik, nyílt API-kkal és technológiákkal. Például, az Axis Entry Managerrel és a harmadik féltől származó partneri szoftvereinkkel is létrehozhat, kezelhet és megszüntethet többfajta beléptető azonosítót is.