Új Wisenet T radiometrikus hőkamerák hőmérséklet méréssel

A Hanwha Techwin Europe megerősítette a Wisenet T hőkamera sorozatát három új radiometrikus hőkamera modellel, amelyek mindegyike hőmérséklet mérés funkcióval rendelkezik.

A Wisenet TNO-4030TR, TNO-4040TR és TNO-4041TR képes lesz pontosan érzékelni, ha a levegő hőmérséklete magasabb vagy alacsonyabb a megadott paramétereknél, pl. 40°C felett vagy alatt van. Olyan területek megfigyelésére lettek tervezve, amelyek fennáll a tűz veszélye, például olaj vagy kémiai létesítmények, építkezések és erdők, továbbá újrahasznosító és hulladékkezelő központok, ahol spontán belobbanás lehetséges. A kamera ideális még farmok megfigyelésére is a hőmérsékletváltozások érzékeléséhez, amelyek elősegíthetik betegségek terjedését.

A TNO-4030TR 13 mm-es lencsével van felszerelve és 1 173 méterig képes járműveket detektálni, miközben a TNO-4041TR, amely PTZ egységre való rögzítésre lett tervezve, 19 mm-es lencsével van ellátva és 1 714 méteres a maximális hatótávja járműdetektáláshoz.

Főbb funkciók:

  • Hőmérséklet mérés: -20°C ~130°C.
  • Csakúgy, mint más Wisenet T hőkamerák, a három új modell is képes akár 640 x 480-as felbontásban rögzíteni és úgy vannak tervezve, hogy kihívást nyújtó környezetekben is detektáljanak objektumokat és személyeket, akár füstön, havon, erős esőn és ködön keresztül is, amelyre a hagyományos videomegfigyelő kamerák nem képesek. Olyan projektekhez is hatékony megoldást nyújtanak, ahol a fényszennyezés aggályokat vet fel.
  • A Wisenet TNO-4030TR, TNO-4040TR és TNO-4041TR fel van szerelve audioanalízis funkcióval, amely felismer kritikus hangokat, például lövéseket, robbanásokat, sikolyokat és üvegcsörömpölést. További funkciók például a hőmérsékletváltozás, ütés, objektum/személy irány, bóklászás és kamera szabotázs érzékelése.
  • A beépített giroszkóp pontos stabilizációt nyújt, amely akkor lép életbe, amikor a kamera szélnek vagy vibrációnak van kitéve, stabilabb képeket eredményezve.
  • A kamerák IP66/IK10 besorolásúak, így védettek a vízzel, porral, ütésekkel szemben, ideális választássá téve őket kültéri használatra is.
  • A felhasználók választhatnak a H.265, H.264 vagy MJPEG tömörítések közül és a WiseStream II kiegészítő tömörítési technológia is elérhető, amely dinamikusan vezéreli a kódolást, kiegyensúlyozva a minőséget és tömörítést a képeken lévő mozgás alapján. A sávszélesség-hatékonyság akár 99%-kal is nőhet a jelenlegi H.264 technológiához képest, amikor a WiseStream II a H.265 tömörítéssel van kombinálva.

További információkat a Hanwha Techwin Europe weboldalán talál.