Milestone XProtect R3 - Intuitívabb, mint valaha...

Bemutatkozik a Milestone XProtect R3

A Milestone XProtect 2020 R3 verzió legfontosabb újdonságai négy témakört érintenek, melyek az alábbiak:

  • Biztonság és adatvédelem
  • Video teljesítmény
  • Mobil eszközökre vonatkozó fejlesztések
  • Új integrált eszközök

Lássuk ezeket egy kicsit részletesebben!

Biztonság és adatvédelem

Milestone_Encrypted_NewA Milestone mindig kiemelten kezelte a kiberbiztonság kérdését. Ennek újabb állomása, hogy az új verzióban az XProtect működtethető FIPS 140-2 módban. Ez egy USA szövetségi információfeldolgozási szabvány, amely azt teszi lehetővé, hogy a felhasználói információk, például a felhasználónevek, jelszavak és eszközök végpontok között titkosítottan kerüljenek továbbításra. A rendkívül biztonságos titkosítás és a jelszóval védett konfiguráció lehetővé teszi az XProtect 2020 R3 működését Windows FIPS 140-2 kompatibilis módban.

Video teljesítmény

A legtöbb felhasználót elsősorban az érdekli, hogy hogyan segíti munkáját az adott VMS. Ebből a szempontból sok újdonságot vonultat fel az R3. Ezek közül a 3 legfontosabbat emeljük ki.

Többkategóriás keresés

Milestone_mf_searchAmikor egy olyan eseményhez keressük a róla készült felvételt amivel kapcsolatban kevés információnk van, nagyon fontos, hogy minél jobban szűkíteni tudjuk a keresési feltételeket, hogy minél kevesebb tartalmat kelljen átnéznünk. A szemléltetés kedvéért például tegyük fel, hogy olyan eseményeket keresünk, amelyeken sárga autó ÉS egy piros ruhás nő szerepel. A megfelelő keresési feltételek beállításával csak olyan tartalmak fognak megjelenni, ahol ez a feltétel teljesül és minden más kizáródik. Még azok is, amelyek az egyik feltételnek egyébként megfelelnének. Ez a szolgáltatás ráadásul tudja kezelni az olyan technológiai partnerek keresési „ügynökeit”, amelyek integrálták azokat az Xprotect-be. Ilyenek pl. a Bosch, Hanwha és Axis eszközök.

Halszem optikás kamerák továbbfejlesztett használata

Ezek a kamerák akkor használhatók igazán jól, ha a teljes 360 fokos kép helyett 4db 90 fokos Milestone_Fiheyelátószögű „kiterített” kamera képet láthatunk (ez az ún. „dewarp” funkció). A korábbi verziókban ez csak bizonyos típusoknál - megfelelő gyártói támogatás mellett - volt lehetséges, az R3-tól kezdve azonban gyakorlatilag bármilyen 360 fokos kamerát használva élvezhetjük ezt a szolgáltatást.

Kliens teljesítményének növelése

A Milestone fejlesztői egy új és optimalizált videofeldolgozó motort építettek be a kliensbe. Ennek következtében a nagyfelbontású (HD/4K), PTZ és 360 fokos kamerák mozgatása, zoomolása sokkal gördülékenyebbé vált, a magas képsebesség ezen műveletek közben is fennmarad, ami sokkal jobb felhasználói élményt nyújt. Ez elsősorban azoknak hasznos, akik tömegesen használnak nagy felbontású, PTZ illetve 360 fokos kamerákat.

Mobil eszközökre vonatkozó fejlesztések

Új felvételi idővonal az XProtect Mobil alkalmazásban

A menet közbeni felhasználók mostantól görgethetik a felvételek idővonalát, és gyorsan Milestone_mobilokválthatnak közöttük, amikor konkrét eseményeket keresnek. A felhasználók megcsíphetik az idővonal nagyítását a  további részletek megtekintéséhez, vagy végiggörgethetik, hogy gyorsan és intuitívan találják meg a keresett felvételt

Hatékonyabb XProtect Web Client vizsgálat

Az operátorok nyugodtak lehetnek afelől, hogy a megfelelő videót vizsgálják, köszönhetően egy új indexkép előnézetnek, amely akkor jelenik meg, amikor a videofolyamokat egy új vizsgálati ablakba húzza. A fentieken kívül a video stream-ek hatékonyabb továbbításában zajlottak fejlesztések és a mobil valamint a mobil kliens kezelése még egyszerűbbé és hatékonyabbá vált., valamint a Server Configurator Utility elérhető a Mobile Server-hez is.

Új integrált eszközök

Milestone_DevicesAz új verzióval együtt frissült a Device Pack is, amelybe a legutóbbi óta 566 új eszköz került bele. A kamerákon kívül IP audio eszközök, radar, fedélzeti kamerák, testkamerák szerepelnek még az „étlapon”. Fontos megjegyezni, hogy a támogatott eszközök száma immáron meghaladja a tízezret.

Új szolgáltatások listája

Az alábbi táblázatban látható, hogy az új szolgáltatások közül melyik milyen verzióban érhető el. 

Milestone_R3_Feature_List

Ha ez nem volt még elég és további információkra lenne szüksége, akkor tekintse meg a magyar nyelvű prezentációt, vagy navigáljon tovább a Milestone oldalára.