Hanwha Techwin PNM-9320VQP, multidirectional és PTZ kamera egyben

A Hanwha Techwin tovább erősítette a prémium Wisenet P sorozatát, bemutatta a rendkívül magas minőségű PNM-9320VQP hálózati kamerát, amely 4 szenzorral és egy különálló beépített PTZ kamerával rendelkezik, nagyon költséghatékony megoldás objektumok detektálására és követésére széles nyílt tereken.

A cserélhető 2 és 5 megapixeles lencsemodulok lehetővé teszik a H.265 képes Wisenet PNM-9320VQP kamera szenzorjai számára, hogy 360°-os, akár összesen 20 megapixeles felbontású felvételeket készítsenek. Továbbá a PNM-9320VQP 2 megapixeles, 32-szeres optikai zoomú PTZ kameraelem képes automatikusan ránagyítani és követni egy mozgó objektumot vagy egy felhasználó által beállított preset pozícióba mozogni, amikor a mozgásérzékelő funkció jelez a többirányú kamerán.

 

„A PTZ kamera PNM-9320VQP-nek a közepére való helyezésével egy rendkívül megfizethető és hatékony megoldást nyújtunk városi és széles területeken való alkalmazásokra, úgymint parkolókba, bevásárló központokba és raktárakba,” magyarázza Uri Guterman, a Hanwha Techwin Europe Termék & Marketing igazgatója. „A telepítési és az üzemeltetési költségek is jelentősen alacsonyabbak, a végfelhasználók elkerülhetik 5 különálló kamerának a magas költségeit egy terület lefedéséhez és mégis ugyan azt a szintű funkcionalitást kapják.”

Főbb jellemzők

A PTZ kamera, csakúgy, mint a 2 megapixeles lencsemodulok, a világ legjobb Széles dinamikatartományával (WDR) rendelkezik, amely 150dB-es képeket készít, hogy pontosan jelenítsen meg olyan jeleneteket, amelyek egyidejűleg tartalmaznak nagyon világos és nagyon sötét területeket. Az 5 megapixeles lencsemodulok 120dB-es WDR képeket készítenek.

Az IK10 vandálbiztos és IP66 időjárásálló PNM-9320VQP giroszkóppal van felszerelve, amely pontos stabilizációt tesz lehetővé, amikora kamera szélnek vagy vibrációnak van kitéve, stabilabb képet eredményezve. A további főbb jellemzők között van az 5 db beépített SD kártya hely, az adatok biztonságáért hálózati hiba esetén, a Ködtelenítő (Defog), amely korrekciókat végez a ködös időben készített homályos képeken és a Lencse torzítás korrekció (LDC), amely kompenzálja a kép torzulását széles látószögű lencsék esetén.

WiseStream II

A többszörös videofolyamot támogató PNM-9320VQP H.264, H.265 és MJPEG tömörítéseket támogat. A sávszélesség hatékonysága akár 99%-kal nő a jelentlegi H.264 technológiához képest, ha a H.265-öt WiseStream II technológiával használja, egy kiegészítő tömörítési technológiával, amely dinamikusan vezérli a kódolást, kiegyensúlyozva a minőséget és a tömörítést a képen való mozgástól függően.

Wisenet PNM-9000VQ

A Hanwha Techwin továbbá most mutatta be a Wisenet PNM-9000VQ többirányú kamerát, amely 4 cserélhető lencsemodullal rendelkezik és 360°-ban képes rögzíteni akár 20 megapixeles felbontásban, számos dologban hasonlít a PNM-9320VQP-re, de nincsen beépített PTZ kamerája.

További információkat a gyártó weboldalán talál.