Az Axis belép a testkamerák piacára a világ legrugalmasabb megoldásával

Az Axis Communications – a hálózati videó ipar évtizedes piacvezetője – bejelentette első testkamera megoldását a hatósági és privát biztonsági piac szereplői számára. A megoldás – beleértve a robusztus kamerát, dokkolót és vezérlőt is – nyílt rendszer architektúrára épül, így széleskörűen integrálható videó-menedzsment rendszerekkel (VMS) és (EMS) így nyújtva a piac legrugalmasabb megoldását.

A testkamerák használatának előnyei vitathatatlan az olyan helyzetekben, mint a bizonyító erejű videófelvételek készítése, a bűnözők elrettentése vagy akár a hivatalos bűnüldöző szervek továbbképzése, de már a privát biztonsági szektorban is felismerték előnyeit. Logikus lépés tehát az Axis Communications-tól, hogy 30 éves technológiai tapasztalatát felhasználva belép a testkamerák piacára.

Az új Axis testkamera rendszer három fő részegységből áll: maga a testkamera, dokkoló (8 vagy 1 kamerához) és rendszervezérlő.

A kamera 1080p felbontás és 30fps képsebesség biztosítása mellett a zajcsökkentés érdekében két mikrofonnal is rendelkezik. A széles dinamika tartomány garantálja a magas képminőséget még szélsőséges fényviszonyok mellett is, míg az egyedi Axis Zipstream technológia testkamerákra optimalizált változata a szükséges tárhelyet csökkenti drasztikus mértékben. Az akkumulátor kapacitás annak megfelelően van tervezve, hogy egy teljes 12 órás műszakot ki tudjon szolgálni normál felhasználás mellett és mindemellett autóban, illetve külső hordozható töltőről (power bank) is tölthető.

A dokkoló és a rendszervezérlő különálló egységek, így a rendszer egyszerűen skálázható akár nagy és költséghatékony rendszerekhez is. A rendszervezérlő egy egyszerű integrációs és menedzsment pontot nyújt, valamint lehetővé teszi a gyors (100Mbit/s kameránkként) és biztonságos videó letöltést. Természetesen az adatállomány, mind a testkamerán, mind az áttöltési folyamat közben AES256 és TLS titkosítással van ellátva.

A testkamera további előnyös tulajdonságai:

  • GPS / GNSS helymeghatározás
  • Bluetooth Low Energy 4.1
  • IEEE 802.11b/g/n
  • 6 tengelyű gyro szenzor

Az Axis Body Worn Assistant applikáció lehetőséget biztosít a felvételek gyors áttekintésére és kategorizálására, valamint leírás vagy megjegyzés hozzáadására, a felhasználók részére.


AXIS testkamerák termék oldala részletes termék ismertetőkkel.