AXIS P9106-V sarokkamera

Az AXIS P9106-V hálózati kamera 3 MP felbontású, beltéri, sarokba szerelhető kamera, amellyel teljesen beláthatja a helyiséget, amelynek sarkába rögzítették. Kompakt, diszkrét és stílusos megjelenéssel rendelkezik, kialakítása megakadályozza az önsértést. Vandálbiztos, IK10 és IP66 besorolású a háza, így biztonságban fog üzemelni mások számára könnyen elérhető helyeken is. Tökéletesen helytáll liftekben, várókban, de akár rendőrségi kihallgatószobákban és pszichiátriai intézményekben is.

Nem csak szép, de okos is

Vakfoltok nélküli, 3 megapixeles képen láthatja a teljes helyiséget a sarokból, vízszintesen 130 fok, függőlegesen 95 fok az AXIS P9106-V sarokkamera látószöge. Változékony fényviszonyok sem okoznak neki problémát; az Axis Forensic WDR technológiájának hála még erős háttérvilágítás esetén is tiszta, használható képet kap, a Zipstream technológia pedig csökkenti a hálózati adat- és tárhelyhasználatot, akár több mint 50%-kal. SD kártya helyezhető az eszközbe, Edge tárolást lehetővé téve, tehát magára a kamerában lévő kártyára, a végpontra is rögzíthetők adatok, akár titkosítva is.

Elérhetők rá különféle videoanalitikák, gyárilag beállítható rajta a mozgás érzékelése, és riasztás szabotázs esetén. Támogatja ezeken felül még az AXIS Digital Autotrackinget, amellyel mozgó objektumokat követhet kinagyítva, az AXIS Motion Guardot, amely részletesen beállítható, területalapú mozgásérzékelést tesz lehetővé, az Axis Fence Guardot, amivel virtuális vonalakat húzhat a képen, amelyeken való áthaladást érzékeli a kamera.  Az Axis Camera Application Platform (ACAP) támogatásnak hála pedig harmadik féltől származó applikációk/analitikák telepíthetők közvetlenül a kamerára, még tovább bővítve annak funkcionalitását.

Egyszerű és költséghatékony telepítés, karbantartás, használat

Egyszerű telepítés is jellemző erre a kamerára; sok esetben találkozhatnak a telepítők olyan felületekkel, amelyekre nem tudnak kamerát rögzíteni, például tükrökkel, akrilüvegekkel, ablakokkal. Az AXIS P9106-V lehetővé teszi azonban, hogy a saroknak csak két felületére szereljék fel a háromból (fal + fal vagy egyik fal + plafon). Továbbá a kamera gyárilag fókuszálva van, szóval nincs szükség a lencse állítására kézileg.

Egyedi infrastrukturális követelményeknek is eleget tesz; az AXIS P9106-V tervezésénél az Axis figyelembe vette és tesztelte a médiakonverterekkel való kompatibilitást, nem ütközik akadályba a Koaxiális kábelen keresztüli, vagy a 2N által gyártott 2Wire-ön keresztüli PoE. Ez liftekben való telepítéseknél nagyon hasznos, ahol a 2-wire-ön keresztüli PoE áramellátással a meglévő felvonókábelekhez csatlakoztatható a kamera. Így időt és pénzt spórolhat, hiszen nem kell az újra kábelezéssel foglalkoznia.

Könnyedén karbantartható, a kábelek elérhetők a kamera elülső oldaláról a borítás lecsavarozása után. Ha a kamera karcálló ablakát például befestik, az letisztítható hagyományos tisztító- vagy graffiti eltávolító szerekkel. Ha mégis sérülés keletkezik az ablakon, akkor könnyedén kicserélhető, a kamera háza újra festhető.

Ha hangot is akar rögzíteni, a kamera kiegészíthető az AXIS T6112 audió és I/O interfésszel, így rögzíthet és belehallgathat beszélgetésekbe, és külső hangszóró használatával kommunikálhat is a jelenlévőkkel.

További információkat a gyártó weboldalán talál.