Új PTZ autotracking applikáció az AXIS Perimeter Defenderrel

Az Axis Communications behatolást érzékelő analitikája, az AXIS Perimeter Defender, most már támogat egy pan-tilt-zoom (PTZ) automatikus követés (autotracking) applikációt, lehetővé téve egy rögzített kamera és egy PTZ kamera együttműködését egy még fejlettebb periméter védelmi megoldásért. Az új applikációval egy rögzített hő- vagy átlagos kamera, amely AXIS Perimeter Defendert futtat, detektálni képes személyeket és járműveket, és —amikor egy objektum riasztást indít—a PTZ kamerát vezérelve a riasztást kiváltó objektumot automatikusan követni lehet egy nagyított, részletesebb képen.

A fix hőkamera (balra) és A PTZ kamera (jobbra) éjszakai képei remekül mutatják, hogy mit lehet elérni két kamera párosításával és az AXIS Perimeter Defender PTZ Autotrackinggel.

Az AXIS Perimeter Defender PTZ Autotrackinggel a fix kamera elküldi a riasztást kiváltó objektumok helyadatait a PTZ kamerának, vezérelve a PTZ kamera mozgását és nagyítási szintjét. A PTZ kamera automatikusan a nézetben tartja az összes riasztást kiváltó objektumot, azokat is beleértve, amelyek újonnan jelennek meg a rögzített kamera érzékelési zónájában. Az applikációval a fix kamera nagy területet beláthat, miközben a PTZ kamerával így is egy részletes képet kaphat a riasztást kiváltó objektumokról. Az operátorok bármikor átvehetik a PTZ kamera kézivezérlését, mint például amikor a PTZ autotracking megállt, miután az objektumok elhagyták a fix kamera érzékelési zónáját.

Főbb előnyök:

  • Részleteket kaphat az objektumokról az érzékelés területének csökkenése nélkül
  • A PTZ kamera automatikusan a nézetben tartja az összes riasztást kiváltó objektumot
  • Egy program a fix kamera analitikájának és a PTZ kamera autotracking applikációjának beállítására

Az AXIS Perimeter Defender PTZ Autotracking csak bizonyos Axis PTZ kamerákkal kompatibilis és egy fix kamera és egy PTZ kamera párosítását teszi lehetővé. A funkció használatához külön licencre van szükség az AXIS Perimeter Defender analitikáétól. A PTZ autotracking applikáció kezdetben Európában és Izraelben érhető el, és később fog más régiókban is elérhetővé válni.

Az eredeti cikket megtekinthetik az Axis weboldalán angol nyelven.