Már elérhető a Milestone 2018 R1
Címkék:hírek

Röviden a verzió legfontosabb újdonságai:

  • Privát maszkolás
  • DLNA támogatás II.
  • Egy klikkes telepítés
  • Legacy Device Pack

Hardware gyorsított video dekódolás a Smart Client-ben

Kezdjük mindjárt ez utóbbival! A verzió legütősebb újdonsága az, hogy egy Smart Client akár több NVIDIA chip-el szerelt grafikus kártya teljesítményét is ki tudja használni a stream-ek dekódolásához. A legtöbb VMS erre a számítógépek CPU-ját használja, ami nem egy ideális választás, mivel a grafikus kártyákat meghajtó GPU-k sokkal alkalmasabban erre a feladatra, hiszen ezeket arra tervezték, hogy párhuzamosan nagy számítási igényű feladatokat oldjanak meg, a videó stream-ek dekódolása pedig pont ilyen feladat. A modern megfigyelő rendszerekben egy-egy szervernek nagyszámú nagy felbontású kamerát kell kezelnie. A legtöbb VMS a CPU-t használja ezekre a feladatokra, a Milestone a 2018 R1-ben már képes arra, hogy a dekódolást a grafikus kártyák processzorai végezzék, ráadásul párhuzamosan több kártyát is képes kezelni. Ezzel a megoldással a mai video rendszerek egyik nagy problémáját – sok nagy felbontású video megjelenítése – oldotta meg a Milestone.

Összefoglalva a megoldás  3 legfőbb előnye:

  • Több video stream megjelenítése kisebb CPU erőforrással
  • Hatékonyság növelés: munkaállomásonkét több video folyam, más feladatokra felszabaduló erőforrások
  • A modern kamerák és megjelenítők képességeinek maximális kihasználása


Privát maszkolás


Milestone-2018_R1_Icon_PR_MASKAz új privát maszkolás funkció kétfajta kitakarást tesz lehetővé: állandót, vagy leszedhetőt. Mindkettőt az élő képeken és a felvételeken egyaránt. Hatékonyan menedzselhető a felhasználói jogosultságokkal, folyamatosan biztosítva a privát szféra hatékony védelmét. Ez a szolgáltatás is jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a Milestone XProtect képes legyen megfelelni a GDPR előírásainak.

Miért jó ez?

Mivel közvetlenül a VMS-be van beépítve ez a funkció, így nincs szükség külső szoftver használatára. Működik az élő és a rögzített képen egyaránt, így biztosítva mindenkor a személyiségi jogokat. Mivel korlátlan számú stream-et támogat, így bármilyen installációnál használható.  Ez a megoldás biztonságos, mert a maszkot csak a megfelelő jogosultság birtokában lehet eltávolítani. Ily módon biztosítja a személyiségi jogokat a mindennapi életben, de lehetősé teszi a kritikus események rekonstruálását.

DLNA támogatás II


Milestone-2018_R1_Icon_DLNAEz a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számítógép, vagy Smart Kliens használata nélkül DLNA képes kijelzőkhöz (pl. TV) csatlakoztathassák Milestone video menedzsment rendszerüket és ezeken keresztül jeleníthessenek meg kamera képeket. A karusszel funkció lehetővé teszi a számunkra érdekes kamerák közötti váltogatást, míg a szabály alapú kamera választás egyszerűvé teszi, hogy az előre beállított esemény vezérelt kamerák képeit jelenítsük meg.

Miért jó ez?

A felhasználóknak egyszerű és kevés eszközt igénylő megjelenítést tesz lehetővé.

Egy klikkes telepítés


Milestone-2018_R1_Icon_One_ClickEz a verzió lehetőséget biztosít arra, hogy már a telepítés folyamán gyorsabban és egyszerűbben elvégezhessük a rendszer konfigurálását. Ezt segíti az automatikus eszköz detektálás és a telepítés alatti konfiguráció. A felhasználók az eddigieknél jóval hatékonyabban menedzselhetik a rendelkezésre álló tárkapacitást.

Miért jó ez?

Egy szerveres környezetben rendkívül leegyszerűsíti az üzembe helyezést. Amíg korábban a konfigurálás csak külön szoftverben (Management Client) volt lehetséges, addig most ez egy lépésben, a telepítés során elvégezhető.

Legacy Device Pack


Milestone-2018_R1_Icon_LegacyGyorsabb és hatékonyabb driverek tölthetők le a gyakran használt kamerákhoz! Az XProtect több, mint 6000 kamerát és egyéb eszközt támogat. Annak érdekében, hogy megkíméljük a felhasználókat a feleslegesen nagy méretű driver csomagok letöltésétől, kettéosztottuk a device pack-ot egy fő (Main) device pack-re és egy ún. Legacy device Pack-ra. A Main device pack a leggyakrabban használt eszközök meghajtóit tartalmazza (ez a lista havonta frissül), míg a Legacy device pack a régebbi és a ritkábban használt kamerák és eszközök meghajtóit.

Felkeltettük érdeklődését?
Töltse le a Milestone XProtect Express+ 2018 R1 változatát és próbálja ki!