ITEXEC 2021 – Vissza egy másik jövőbe konferencia

ITEXEC 2021 konferencia beszámoló

Több, mint egy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy újra egy olyan szakmai konferenciáról tudjunk20210527_113922 beszámolni, amely nem a virtuális térben, hanem valós körülmények között zajlott. Ez a rendezvény az IT Business szervezésében lebonyolított ITEXEC konferencia, amelyen az IT szakma aktuális kihívásai kerültek terítékre. A rendezők csak néhány nappal a kezdés előtt lehettek biztosak abban, hogy a járványügyi szabályok zöld utat adnak az eseménynek. Végül minden szerencsésen alakult és az Aspectis is képviseltette magát ezüst szponzori minőségben.

20210527_120035Az ITEXEC a vállalati és intézményi informatika irányítóinak szól elsősorban, akikre az elmúlt időszakban rendkívül nagy teher hárult, hiszen 1 évvel ezelőtt pillanatok alatt kellett a vállalatok és az ország életét gyökeresen átalakítani. Akinek a munkája lehetővé tette, az otthonról dolgozott, a diákok távoktatásban részesültek és hirtelen a már létező digitális megoldások – a banki/állami ügyintézéstől kezdve az on-line vásárlásokig – hirtelen felértékelődtek és ezek a rendszerek hirtelen extra terhelést kaptak. Ugyanúgy az is villámgyorsan kiderült, hogy melyik szervezet mennyire volt felkészülve kiberbiztonsági, távoli elérhetőségi, adatbiztonsági és számtalan más informatikai vonatkozású kérdésben. A konferencia résztvevői ezeket a tapasztalatokat igyekeztek megosztani egymással, miközben természetesen szó esett az iparág fejlődési trendjeiről, arról, hogy hol tart éppen a digitalizáció, vagy éppen a felhő alapú technológiák bevezetése.

Mint a bevezetőben említettük, az Aspectis ezüst szponzori minőségben vett részt aA-6 konferencián. Az első nap második blokkjában – aminek a fókuszában a digitalizáció volt - kapott helyet Laczkó Gábor ügyvezető előadása, aki a digitalizációnak a video rendszerekre gyakorolt hatásáról tartott előadást, majd a blokk végén egy kerekasztal beszélgetésben vett részt. A konferencia szüneteiben, a gálavacsorán folytatódtak – immáron kötetlenebb formában – a szakmai beszélgetések. Nagyon érdekes volt a konferencia második napján az informatikai képzések magyarországi helyzetébe betekinteni és hallani azokról az elképzelésekről, hogy hogyan kíván az oktatás hozzájárulni a piacról jelenleg hiányzó informatikusok pótlásáról. Az ITEXEC péntek délben az ebéd után ért véget, mi is úgy éreztük, hogy érdemes volt eljönni, sok értékes tapasztalattal és sok új ismeretséggel tértünk haza. Terveink szerint a jövőben rendszeres résztvevői leszünk ezeknek a konferenciáknak.

Aki kíváncsi a konferencia részletes programjára az itt találja meg az információkat.