Axis: Rendszámok keresésének a tökéletesítése Milestone-nal

Az Axis társult a Milestone-nal, a vezető VMS gyártóval és két videoanalitikai alkalmazás (ACAP) partnerével (köztük FF Grouppal), hogy okosabban lehessen keresni, visszakeresni, azonosítani és videobizonyítékot megosztani járművekkel kapcsolatban.

Az AXIS Optimizer forensic search beépülőmodullal hatékonyan kereshet meg videobizonyítékot a Milestone XProtectben metaadatokkal az automatikus rendszámfelismerő (LPR) ACAP-ekből az Axis-tól és harmadik felektől. A VMS operátorok jelentős időt és költségeket spórolhatnak ezzel a szerver nélküli, kameraalapú megoldásssal. Az Axis kamerái, amelyekben beépített LPR analitika van, széleskörű metaadatokat nyújtanak — például jármű típusa, márkája, színe stb. — amelyek keresési feltételként tárolódik el a VMS adatbázisában. Minden adattípust egyesítve egy VMS keresési adatbázisban gyors, egyszerű és hatékony vizsgálatokat tesz lehetővé.

Az LPR metaadat növeli a videó intelligenciáját

Számos Axis kamera támogat beépített ACAP-eket az Axis-tól és harmadik felektől. Az AXIS Optimizer forensic search első kiadása az LPR-alapú ACAP-ekre fókuszál. Lehetővé teszi járműspecifikus metaadatok keresését a Milestone XProtectben AXIS License Plate Verifierből és Vaxtor és FF Group LPR ACAP-ekből. Így az XProtect felhasználók videókat kereshetnek a következők alapján:

  • Jármű típus, márka, modell, szín és sebesség
  • Rendszám és származás országa
  • A videó felvételének dátuma és ideje

E megoldás néhány gyakorlati felhasználása:

  • Sebesség sávelhagyás és közlekedési lámpák ellenőrzése
  • Forgalomirányítás
  • Díjbeszedés
  • Járműves bűntettek kivizsgálása
  • Parkoló biztonság.
  • Gyors és pontos találatok

Ez a megoldás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy fontos közlekedési adatokat szerezzenek és kezeljék is azt minden szempontból — rendszámok automatikus felismerésétől kezdve a biztonsági kereséstalálatokig. A jármű- és rendszámtábla-detektálás, felismerés és osztályozás a kamerán történik mielőtt a VMS-be küldésre kerül.

Power of Ethernet (PoE) IP kamerák metaadat feldolgozásra és kezelésre való használatával pénzt spórolhat a szerveralapú megoldásokhoz képes. Továbbá az egyes ACAP-ek és kamerák optimalizálva vannak, hogy a magas minőségű videót és analitikát adjanak az optikai zoommal, autofókusszal, OptimizedIR-ral, elektronikus képstabilizációval, záridővel és egyéb fontos kamerabeállításokkal. Az ACAP-től függően a végeredmény általában >97%-os detektálás és akár 95%-os felismerés.

Hogyan működik az Axis Optimizer forensic search beépülő modul a Milestone XProtecthez

Detektál. Felismer. Osztályoz.

A videokamerákon futó LPR alkalmazások által. Az Axis számos LPR kamerát nyújt adott felhasználásokra optimalizálva. Beépített LPR ACAP-ek az Axis és partnerei által.

Tárolás

A Milestone XProtect megkapja és tárolja az összes metaadatot. Mindent egy helyen. Az ismerős XProtect felületen.

Keressen és szerezzen bizonyítékot

A megoldással a felhasználók gyorsan és pontosan kereshetnek rá, találhatnak meg és exportálhatnak videobizonyítékokat.

Az eredeti hírt elolvashatják az Axis weboldalán angol nyelven.