A Milestone az nyílt platform - ingyenes kurzusok fejlesztőknek

A Milestone Systems, a nyílt platformú IP videomenedzsment szoftverek (VMS) globális piacvezetője, ingyenes online kurzusokat nyújt integrált megoldások készítéséhez. A harmadik féltől származó megoldásokat fejlesztők képesek a saját ritmusukban bővíteni a szakértelmüket, hogy innovációkat hozzanak létre a Milestone Software Development Kittel (SDK). Ezek megmutatják, hogy hogyan:

  • Integráljon Milestone XProtect VMS komponenseken a saját alkalmazásaiba, és/vagy hogyan működjön együtt az XProtecttel
  • Tegye elérhetővé az alkalmazását az XProtect Event Serverbe és az XProtect Smart Clientbe beépülő modulként

A Milestone Integration Platform (MIP) számos Application Program Interface-t (API-t) nyújt, amelyek lehetővé teszik a partnereknek, ügyfeleknek, vagy harmadik felek által árusított applikációk számára a Milestone XProtect VMS vezérlését és az azzal történő kommunikációt. Például, megjeleníthetik egy beléptető rendszer eseményeit/riasztásait és akár kezelhetik is azokat az XProtect Clientben, vagy elindíthatnak egy videót a beléptető rendszer felületén. A cél az, hogy rugalmasságot és hatékonyságot kínáljunk a végfelhasználóknak a különálló rendszerek együttműködésével.

A Milestone egy Software Development Kitet (SDK-t) tesz elérhetővé—a MIP SDK—amely kódpéldákat, könyvtárakat, dokumentációkat, és folyamatokat nyújt, amelyek segítik a fejlesztőket az XProtecttel való interakcióban.

A Milestone három ingyenes, online kurzust kínál, amelyek segítik a bizonyos célokra történő integrációk kialakítását, és abban is segítenek, hogy hogyan kell használni a Visual Studio-t, .NET-et, és C#-ot beépülő modulok létrehozására és komponensek integrálására:

A MIP beépülő modulok számos Milestone termékben futtathatók, egyszerűvé téve több termék egyetlen kifejlesztett beépülő modul általi támogatását. Például:

  • Hozzáadhat egyszerű módokat a rendszerének vezérlésére, mint például PTZ-vel, eseményekkel és kimenetekkel ellátott eszközök kezelése
  • Tárolhat Milestone Partnerek által fejlesztett konfigurációkat és megoszthat Milestone Partner konfigurációkat alkalmazások között
  • Hozzáadhat specifikus felhasználói vezérlőket az Élő, Lejátszás, és Beállítás lapokhoz a Smart Clientben
  • Hozzáadhat személyre szabott opciókat általános parancsok menükonfigurációjához, mint például az összes felhasználó közötti privát és megosztott nézetek
  • Készíthet személyre szabott, élő vagy rögzített videókra helyezett grafikus overlay-eket, például videotartalom analízist (analitikák) végző alkalmazásokhoz

Az SDK oktatások elérhetők a Milestone Partner Learning Portalon vagy a YouTube-on (ahol ugyan az a tartalom rövidebb, kisebb szekciókban van prezentálva).

A Milestone továbbá nyújt még oktató által vezetett SDK kurzusokat, amelyeken személyesen részt vehet, és három napon keresztül tartanak a világ különböző régióiban (USA-ban és Dániában 2018-ban, több is lehet ebben az évben az igények alapján).

Az innovációs lehetőségek világa

  • Készítsen hatékony megoldásokat – Építsen a Milestone széleskörű VMS képességeire a MIP SDK használatával ahhoz, hogy új és innovatív megoldásokat kínáljon, például integrálja az üzleti menedzsment rendszereket közvetlenül a szoftverbe.
  • Nyílt és rugalmas integrációs architektúra – a MIP SDK három fajta integrációt támogat: alapvető protokoll integráció, komponensalapú integráció a .NET könyvtárral és beépülő modul integráció beépülő modulok beágyazásához közvetlenül a szoftver.
  • A MIP SDK Mobile – Mobile és Web applikációkat készíthet egyszerűen vagy kibővíthet egy korábbit a már meglévő Milestone Mobile Server kommunikációs protokoll használatával. Négy különböző platformhoz érhető el: iOS, Android, Web, és Windows.
  • Hozzáférés videókhoz – Készítsen egyszerűen olyan megoldásokat, amelyek hozzáférnek videókhoz, megtekintéshez vagy feldolgozási célokra, és jelenítsen meg metaadatokon alapuló overlay-eket a videókon beépített eszközök használatával.
  • Konfiguráció – A MIP SDK-val nem csak hozzáadhat más adattípusokat a VMS-hez, de akár magának a VMS-nek a konfigurációját is módosíthatja.
  • Események – Használja az API-kat vagy a MIP SDK-t arra, hogy külső eseményeket adjon át a VMS-nek, és hogy megfigyeljen és reagáljon eseményekre, amelyek a VMS-ből származnak.

A MIP SDK az ingyenes XProtect Essential+ VMS-sel is működik

Az XProtect Essential+ támogatja a Milestone Integration Platformot (MIP), így a fejlesztők integrálhatnak és beágyazhatnak harmadik féltől származó alkalmazásokat és üzleti rendszereket közvetlenül a szoftverbe. Töltse le az XProtect Essential+-t és kezdjen bele! Az ingyenes licenc 8 eszközt, korlátlan számú felhasználót és korlátlan mennyiségű videorögzítést támogat.

Az eredeti cikket megtekinthetik a Milestone weboldalán angol nyelven.