A Netavis Software Gmbh. osztrák-magyar vegyes vállalkozás, a 2000-es évek kezdete óta fejleszt VMS megoldásokat. A cég központja Bécsben van (kereskedelem, marketing, support), míg a fejlesztési központ Budapesten található. A cég termékei a kezdetektől fogva jelen vannak az Aspectis kínálatában, annak szerves részét képezik. Számtalan kisebb-nagyobb projektet valósítottunk meg partnereinkkel együtt Netavis-ra alapozott megoldásokkal. Olyan projektek fémjelezik mindezt, mint pl. a 4-es Metró, M5 autópálya, 1-es villamos, városi térfigyelők országszerte, ipari, logisztikai, katonai alkalmazásk (MOL, TEVA, HRI, Honvéd Kórház, stb.) A legrégebben működő Netavis alapú rendszerek több, mint 10 éve üzemelnek.
A Netavis rendszerek felépítése tipikus szerver-kliens architektúrájú. A szervereken Linux-os környezetben fut a Netavis, ami nagyfokú stabilitást és hardver kímélő üzemelést jelent. A Netavis vérbeli hálózatos megoldás, gyakorlatilag korlátlan számú kamera kiszolgálására képes, a legnagyobb üzemelő rendszerek több ezer kamerát kezelnek egyszerre. A felhasználók a megszokott Windows-os környezetükben kezelhetik a Netavis-t távoli klienseken keresztül, de természetesen lehetőség van mobil környezetben is kezelni a rendszert. A Netavis a szokásos funkciókon kívül (élőkép továbbítás, megosztás, kamera vezérlés, rögzítés, visszajátszás, stb.) az intelligens videó megoldások gazdag kínálatát nyújtja. Ebben a szegmensben rendelkezik speciális modulokkal is, mint pl. közlekedési, vagy kiskereskedelmi modul, amely az adott szegmens számára kínál személyre szabott megoldásokat. Fontos szempont az integrálhatóság, hiszen ma a nagyobb projektekben ez már alapvető elvárás. A Netavis xml és URL API integrációs felületet biztosít a külső alkalmazások számára. A legújabb fejlesztések pedig lehetővé teszik, hogy a felhasználók mindezeket a szolgáltatásokat akár felhő alapú komplex megoldásokként vegyék igénybe.
A Netavis licencelési politikája biztosítja azt, hogy a legkisebb, néhány kamerás rendszerek felépítéséhez ugyanúgy biztosít megoldást, mint a több száz, több ezer kamerás vállalati rendszerekhez. A felhasználónak csak a ténylegesen használt eszközök, szolgáltatások után kell licenc díjat fizetni, nincsenek alapdíjak.


A Netavis által kínált megoldások:

  • Netavis Core – Max. 12 kamerás rendszerekhez, 1 szerveres megoldás
  • Netavis Basic – Max. 32 kamerás rendszerekhez, 1 szerveres megoldás
  • Netavis Extended – Max. 64 kamerás rendszerekhez, több (max. 3) szerveres megoldás
  • Netavis Enterprise – Korlátlan számú kamera, felhasználó és szerver
  • Netavis modulok – mobil kliensek, térképes navigáció, videó fal vezérlés, ABS sávszélesség menedzsment, stb.
  • Intelligens modulok – periméter védelem, ember számlálás, rendszám felismerés
  • Smart Data Warehouse – üzleti adatok grafikus megjelenítése
  • Interfész modulok – SNAP XML, SNAP URL, I/O eszközök integrációja, SNMP