AXIS Communications

Az AXIS Communications az Aspectis legfontosabb beszállító partnere, termékeiket és megoldásaikat az Aspectis 2003-as megalapítása óta forgalmazzuk. Az AXIS-t 1984-ben alapították, kezdetben elsősorban nyomtatók hálózatba illesztésével foglalkoztak, ezt követték a szkennerek, CD olvasók, HDD-k, így a cég a 90-es évek közepére nagy tapasztalatokat szerzett különféle eszközök hálózatba integrálásában. Ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve fejlesztették ki a világ első IP kameráját, a NetEye 200-ast 1996-ban. A cég ezzel egy új iparág alapjait is lefektette, melynek máig a vezető gyártója.

Az AXIS kínálatának gerincét az IP kamerák és videó szerverek alkotják, melyekből rendkívül széles választékot kínál a gyártó. A rejtett kameráktól a hőkamerákon keresztül a  legnagyobb teljesítményű PTZ kamerákig szinte minden feladatra tudunk megoldást kínálni. Az AXIS termékeit az átgondolt fejlesztés, magas műszaki színvonal, egyedi design és hosszú élettartam jellemzi, így az a felhasználó aki az AXIS megoldásai mellett teszi le a voksát, biztos lehet benne, hogy jól választott. A kamerákon és videó szervereken felül kiegészítők – konzolok, kamera házak, optikák, megvilágítók, vezérlők, I/O eszközök – gazdag kínálatát nyújtja az AXIS. Egy mai korszerű videó rendszer elengedhetetlen kellékei a különféle intelligens videó és rögzítő megoldások, illetve az ezek kombinációjából álló rendszerek, amelyek már túlmutatnak a hagyományos megfigyelő rendszerek képességein és egyre inkább elemző-, kiértékelő szolgáltatásokat nyújtanak.

Az AXIS egyik legfontosabb ismérve a folyamatos és élenjáró innováció. Olyan – az AXIS-hoz köthető – innovációk fémjelzik ezt, mint pl.a P-írisz, Lightfinder, Zipstream technológiák kifejlesztése. Ennek jegyében nem csak a hálózati videó területén születnek egyre újabb és újabb termékek, hanem létrehoztak egy olyan fejlesztő csoportot, melynek IoT termékek kifejlesztése az elsődleges feladata. Ennek eredményeként születtek meg olyan termékek, mint pl. a hálózati hangszóró, kaputelefon, beléptető rendszer. A közeljövőben ezen a területen is számtalan új termékkel fogunk találkozni.

Az AXIS által kínált fontosabb termékcsoportok:

  • Hálózati kamerák
  • Videó kódolók, dekódolók
  • Hálózati videó rögzítők
  • Videó menedzsment szoftverek
  • Videó analitikák
  • Beléptető rendszerek
  • Hálózati audio eszközök