Megjelent a NETAVIS Observer 4.6 verziója!

355 228 Aspectis

A fejlesztésekhez tartozik az integrált Number Plate Recognition (Rendszámszámfelismerés) egyszerű listakezeléssel, Rule Administration (Szabály adminisztráció), I/O Graphical Device Administration (I/O grafikai eszköz adminisztráció) a könnyű integráció és a több helyszínes megfigyelés egyszerűbb kezelés, valamint az iCAT Heat Maps (iCAT Hőtérkép) fejlesztések, pl.: automatikus adat visszaállítás, iCAT Videó Analitikai fejlesztések pl.: Emberszámlálás (People Counting), iCAT Forgalomfigyelés (Traffic).

iCAT Number Plate Recognition (Rendszámfelismerés):
Integrált rendszámfelismerés egyszerű, de kiváló rendszám lista menedzsmenttel.

Ebben az új videó analitikai modulban a rendszámfelismerés szorosan integrált a NETAVIS Observer többi részével. Egyszerűen konfigurálható, támogat több mint 60 ország rendszámát, (beleértve valamennyi európai, számos arab és más rendszámokat).

Ezen felül a rendszám lista menedzsmenttel számos új alkalmazásra nyílik lehetőség, mint rendszámhoz kapcsolódó videók keresése, szűrése, statisztikák készítése. Az új szabály adminisztrációval és a grafikai I/O eszköz adminisztrációval sokkal könnyebbé válik a járművek beléptetése, a parkolás és a járművek szabad áramlásának esetei. Járművek európai rendszámtábláit észleli egy videofolyamban, amit aztán különböző alkalmazásokban lehet felhasználni, pl.: parkolóházakban. A rendszámfelismerést több funkcióval is lehet ötvözni, mint mozgásérzékelés, vagy integrálni lehet más külső rendszerekkel, mint sorompó vagy transponder chip megoldások.

04a NumberPlateRecognition 400px

 

RULE ADMINISTRATION (Szabály adminisztráció):
Triggerek és a rájuk adott válaszok kombinációja számos videó megfigyelési és videó analitikai helyzetekben.

Az új Szabály adminisztráció használatával adott események triggereire állíthatunk be számos válaszreakciót. Például riasztás esetén állandó rögzítést állíthatunk be, vagy utasíthatjuk, hogy emelkedjen fel egy sorompó, ha a rendszer érzékel egy adott rendszámot.

 

Device Administration  Grafikai I/O eszközök adminisztrációja:
I/O eszközök konfigurációja az Observer felhasználói kezelőfelületén.

I/O kontaktok hozzáadása támogatott kamerák és I/O eszközök listájából most még egyszerűbbé vált az új grafikus I/O eszköz konfigurációval. A NETAVIS Observerhez egyszerűen kiválasztjuk a modellt, megadjuk az IP címét, portját, a felhasználót és a jelszót.

 

iCAT Heat Map (Hőtérkép):
A NETAVIS iCAT 4 különböző típusú adatból tud hőtérképet generálni: mozgó tárgyak száma, mozgó tárgyak sebessége, megálló tárgyak száma és a megállás időtartama. Az új verzióban lehetőség van a hőtérkép kézi és automatikus visszaállítására napi, heti vagy havi rendszerességgel. Ezen felül lehetőség nyílik a hőtérképek normalizálására, különböző kamerák és szerverek adatainak összehasonlítására és egyszerűbbé vált a hőtérképek trendjeinek követése az Archív Lejátszóban is.
 iCAT Heat Maps
 trespassing iCAT Videó analitikai fejlesztések:
Különböző fejlett algoritmusok és kiterjesztett konfigurációs opciók

Az iCAT videó analitikájának öntanuló komponensei, így a kamera alatt elhaladó nagyobb csoportok emberszámlálása is további fejlesztéseken estek át. Ezáltal nagyobb sűrűségű környezetben is nőtt az emberszámlálás pontossága. Az új iCAT object tracking region funkciója jobb követési pontossággal bír és most már perimeter biztonság és emberszámlálás területén is elérhető. Ezen felül egyszerűsödött az iCAT információk megjelenítése Online Monitoron és az Archív Lejátszó egykamerás és osztott képernyős nézetekben.

Az iCAT Traffic (Forgalomszámlálás) modult adaptálták alagutakra. Az iCAT Face Detection (Arcérzékelés) továbbfejlesztett követő algoritmussal dolgozik, és jobb eredményeket produkál a kor- és nemmeghatározás területén.

NETAVIS Edition Architecture Enterprise EN NAGY MÉRETŰ TELEPÍTÉSEK:
Több telephelyes és sok kamerás projektek optimalizációja

Az Observer 4.6 stabil és optimizált teljesítménnyel rendelkezik disztributált rendszerekben, ahol több mint 100 kameraszerver van, valamint csökkentett kliens indulási idővel bír, még ilyen nagy rendszerek esetében is. A kliens teljesítmény és az archív exportok kezelése adaptálhatóvá és továbbfejlesztetté vált még a gyenge és instabil hálózati környezetre is. Ezen felül az NFS (Hálózati Fájl Rendszer) kezelés is továbbjavult és a BARCO videofal kontroller is integrálásra került a Siemens SUT50 control board-dal.

FELHASZNÁLÓI MENEDZSMENT:
Továbbfejlesztett felhasználói menedzsment opciók adminisztrátoroknak

Valamennyi fent említett új funkciókat természetesen ki- és be lehet kapcsolni adott felhasználóknak vagy felhasználói csoportoknak. Az olyan – eddig is elérhető funkciókat, mint kliens konfiguráció opciókat és log fálj letöltéseket sokkal könnyebben lehet kezelni. Összességében több mint egy tucat új kiváltságot adtak hozzá a felhasználói menedzsmenthez.

IT megfelelőség:
Operációs rendszer és IT biztonsági szabványok

A HTTPS kommunikáció tovább javult azáltal, hogy csak olyan erős, korszerű titkosítást engedélyeznek, mint TLS a fejlett IT biztonság érdekében. Az Observer 4.6 bundled verzió professzionális szerver operációs rendszerrel, a CentOS 6.6 legújabb verziójával érkezik. Mind a bundled és az unbundled verziók támogatják a 64 bites szerver hardvert és folyamatosan frissítik a legújabb IT biztonsági szabványokhoz igazítva.