Kicsi, flexibilis és könnyen telepíthető cube kamerák az Axis újdonságai között

Kicsi, flexibilis és könnyen telepíthető cube kamerák az Axis újdonságai között

1024 753 Aspectis

Az Axis Communications három új modellel bővítette M10-es sorozatát, melyeket kisebb kereskedelmi egységeknek, irodáknak számára ideális felhasználásra. A kamerák HDTV 1080p felbontással, vezeték nélküli Ethernet kapcsolattal, memóriakártya-foglalattal rendelkeznek, támogatják a végponton történő tárolást, valamint az IR LED-del történő hatékony megvilágítást éjjel-nappal egyaránt. A beépített mikrofon és hangszóró, valamint a mozgásérzékelő szenzor két modellben is megtalálhatóak.

Az Axis Communications, a hálózati videó piacvezetője három modellel bővítette nagysikerű AXIS M10 sorozatú, kompakt kocka kameráinak terméksorozatát, melyekkel magasabbra emelte a lécet a teljesítmény és könnyed használat tekintetében. A három modell – az AXIS M1065-LW, az AXIS M1065-L és az AXIS M1045-LW hálózati kamerák – kiváló videó minőséget szolgáltatnak HDTV 1080p felbontásban, WDR-rel, infravörös megvilágítóval (IR) rendelkeznek az eredményes mindennapi éjjel-nappali használathoz, valamint AXIS Zipstream tömörítési technológiával.

Az Axis Zipstream teljesen kompatibilis a meglévő H.264 hálózati infrastruktúrával és videó menedzsment szoftverekkel, ugyanakkor egy látványosan hatékonyabb H.264 implementáció, hiszen átlagban 50%-kal vagy még ennél is többel csökkenti a sávszélesség és tárolási igényeket. Mindezt úgy érték el az Axis szakemberei, hogy egy új modult adtak a hálózati kamera videót tömörítő motorjához, ami biztosítja, hogy a fontos képrészletekre jusson megfelelő figyelem egy videofolyamon belül, az érdektelen adatokat pedig törli.

Az Axis Zipstream technológiája valós időben elemzi és optimalizálja a hálózati kamera videofolyamát. Azok a képrészletek, jelenetek, amelyek érdekes részleteket tartalmaznak, azokat teljes képminőségben és felbontásban rögzíti, más területeket kiszűr, hogy optimálisan tudja használni a meglévő sávszélességet és tárhelyet. Fontos törvényszéki részleteket, mint például arcokat, tetoválásokat vagy rendszámokat elkülönít és tárol, míg irreleváns területeket, mint fehér falak, zöld gyepet és más növényi vegetációt kisimít annak érdekében, hogy a lehető legjobb tárolási megtakarítást érje el.

Ehhez párosul a hatékony csatlakozási lehetőség a meglévő vezeték nélküli vagy Ethernet hálózathoz. Az alacsony profilú kamerákat könnyű telepíteni sarokba, vagy falra a hozzá adott konzollal. A kamerák 110o-os látószögben látnak, ami elég egy átlagos méretű szoba vagy kisebb üzlet lefedése.

Az AXIS M10-es sorozat egy komplett, könnyen használható terméksorozat, ami számos területen alkalmazható: kisebb boltok, butikok, irodák, múzeumok vagy lakhelyek. Ezekkel az új, hozzáadott értékekkel funkciógazdag, magas minőségű kamerákat ismerhetünk meg, melyeket könnyű telepíteni, karban tartani és tökéletesen működnek a meglévő infrastruktúrákban.

Valamennyi kamerával végezhetünk helyi rögzítést memória kártyára, ezáltal nincs szükség szerverre, ahol az adatokat tároljuk. Valamennyi kamera magas minőségű IR megvilágítóval rendelkezik, amivel éjszaka jobban láthatunk, napközben pedig élesebb képeket kapunk.

A csúcsmodellek – AXIS M1065-LW és AXIS M1065-L – beépített mikrofonnal rendelkeznek, amivel hanganyagot rögzíthetünk, a hangszórók előre felvett üzeneteket tudnak lejátszani, valamint a PIR mozgás érzékelők észlelik a mozgást akár sötétben is és rögzít, amikor szükséges, ezzel védi a tárolási kapacitási képességet valós riasztások esetére. Mind az AXIS M1045-LW, mind az AXIS M1065-LW vezeték nélküliek, így gyorsan és könnyen tudnak csatlakozni a meglévő vezeték nélküli hálózatokra, szükségtelenné téve az extra hardvereket. Az AXIS M1065-L PoE-val rendelkezik, amivel a tápellátás és a hálózatra történő csatlakozás megoldható egy kábelen keresztül, ezzel egyszerűsítve a telepítést és biztosítva a csatlakozást nagy megbízhatósággal.

A kamerák 5V DC-vel működnek. A tápegység a kamerával együtt érkezik a dobozban a vezeték nélkül működő egységekhez. A termékek 2016. augusztusától kaphatók.

További információért kérjük, forduljon az Aspectis Kft. értékesítőihez.