Duplázott az Axis! – Axis Open Day 2017

1024 683 Aspectis

Megduplázta magyarországi bevételeit az Axis Communications

 Jelentős növekedést produkált az Axis Communications az idei első félévben az egy évvel korábbi eredményekhez képest, hazánkban épp úgy, mint világviszonylatban – hangzott el az IP-alapú megfigyelőeszközök és megoldások globális piacvezetőjének idei, budapesti nyílt napján. Az Axis az év első nyolc hónapjában megduplázta magyarországi értékesítését.

 Eredmények 2017

Mint azt Jakub Lukasik, az Axis kelet-európai marketingvezetője elmondta: az idei első hat hónapban negyedével nőttek a társaság globális bevételei, mialatt Európában 30, Magyarországon pedig az év első nyolc hónapjában 200 százalékos bevétel-növekedést ért el az Axis éves összevetésben. Mindezek mellett az Axis kiemelkedő ügyfél-elégedettségről számolt be: a legfrissebb felmérések szerint Magyarországon az Axis ügyfeleinek 91 százaléka rendkívül elégedett a társaság megoldásaival és szolgáltatásaival.

Innováció, felvásárlások, Axis megoldások

Mint azt Pelyák Norbert, az Axis Communications magyarországi képviselője a társaság csütörtöki rendezvényén kifejtette: a vállalat portfóliója számos megoldással bővült az intelligens szoftveres megoldásokkal foglalkozó Cognimatics, valamint 2N felvásárlását követően, így sorra jelenhetnek meg a különböző speciális és innovatív analitikai, illetve informatikai megoldások az olyan fókuszágazatokban, mint az ipar, a kiskereskedelem, a kritikus infrastruktúrák vagy éppen a köztéri megfigyelés. Hazánkban egyébként az ipari szegmens számít az egyik legfontosabb húzóágazatnak az Axis számára – e területen pedig a cég olyan fejlesztéseket jelentett be az utóbbi időszakban, mint az 5MP, valamint 4K felbontások az ipari kamerákban, a robbanásbiztos kialakítás, amely már hőkamerákkal is elérhető a végfelhasználók számára. A felbontás dinamikus növekedését mindazonáltal az ügyféligények is indokolják, ezek eredményeként pedig egyre gyakoribb a 6 és a 12MP-s képfelbontás a társaság kínálatában. Az Axis a kamerafejlesztések mellett a teljes körű megoldások kialakítására továbbra is kiemelt hangsúlyt fektet, így szinte valamennyi rendszerében jelentős újításokat jelentett be. „Az innováció komoly versenyelőnyt biztosít az Axis számára” – mondta Pelyák Norbert, rámutatva, hogy a kiterjedt partnerprogram és képzési-technikai támogatás mellett az Axis a konkrét projektek szintjén is elmélyült támogatást biztosít partnerei számára.

Kiberbiztonság, adatvédelem

Az Axis idei rendezvényén kiemelt hangsúlyt kapott a kiber-, valamint az adatvédelem is. A nyílt napon Szvorényi Imre és Hentes Sándor, a Deloitte magyarországi kibervédelmi szakértői előadásukban rávilágítottak: nagy jelentősége van az IP-alapú megfigyelésben a megfelelő informatikai felkészültségnek és jogosultságkezelésnek, az eszközök gondos kiválasztásának éppúgy, mint a kamerákhoz tartozó firmware-ek naprakész frissítésének. Pavel Rozhkov, az Axis regionális vezető mérnöke hangsúlyozta: a megfigyelőrendszereket üzemeltető operátoroknak nagy felelősségük és szerepük van abban, hogy a megfelelő jelszókezeléssel, illetve a biztonsági frissítések telepítésével hozzájáruljanak a biztonságtechnikai rendszer védelméhez. A budapesti rendezvényen tartott előadását összefoglalva Osztopáni Krisztián, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) szakértője elmondta: az EU új, már hatályba lépett, de 2018. május 25-től alkalmazandó általános adatvédelmi rendelkezése (GDPR) kapcsán a kamerát üzemeltető végfelhasználók felelőssége lesz, hogy minden tekintetben megfeleljenek a megfigyelőrendszerekkel kapcsolatos adatvédelmi szabályoknak.

Díjak, elismerések

Az Axis idei nyílt napján – a hagyományokhoz híven – ismét átadták az elmúlt esztendő legjobban teljesítő partnereinek járó elismeréseket. A legnagyobb értékesítési volumenért járó elismerést a G4S Biztonságtechnikai Zrt. vehette át, az év új partnere díjat az Intelligent Power Solutions Kft. kapta. A TVT Vagyonvédelmi Zrt. volt az Axis legaktívabb magyarországi partnere, a legnagyobb növekedést pedig a Serverside Kft. mutatta fel.

Az Aspectis Kft. nevében mi is gratulálunk a díjakhoz!