Beszámoló a VII. Magyar Biztonsági Fórum Konferenciáról

960 457 Aspectis

2017. március 21-23. között került megrendezésre, immáron hetedik alkalommal, a Magyar Biztonsági Fórum Konferencia. Az eseménynek idén a sümegi Hotel Kapitány adott otthont. A háromnapos rendezvényt mintegy 250-en látogatták meg és szokáshoz híven nemcsak különleges körülmények között, hanem színvonalas programokkal, tartalmas és érdekes előadásokkal szolgált a hazai biztonsági szakma képviselői számára.

Az előadások átfogó képet nyújtottak a biztonságtechnika témakör számos aspektusából. Az előadások mellett kerekasztal megbeszélések, szakmai beszélgetések és kiállítások is segítették az ellátogatók ismereteinek bővítését, tapasztalataik megosztását.

Laczkó Gábor, az Aspectis ügyvezetője Varys “madárkái” címmel tartott előadást a rendezvény második napján. Egy videó megfigyelő rendszernek azt a szerepet szánja annak használója, üzemeltetője, hogy hozzájáruljon a saját biztonságának növeléséhez. De vajon mennyire biztonságos maga a megfigyelő rendszer? Biztonságban vannak-e a felvételeink? Milyen sérülékenységi pontjai lehetnek egy rögzítőnek? Kik férhetnek hozzá a felvételeinkhez? Hekkelhető-e a kameránk? Esetleg ő maga kémkedik utánunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a válaszokat és próbált iránymutatást adni Gábor előadása. Célja nem titkoltan az volt, hogy már a tervezési fázisban előtérbe kerüljenek ezek a szempontok a cégeknél.

Az Aspectis az előadáson kívül a kiállításra egy kis standdal készült, ahol a legújabb kamerákat mutatta be, valamint gondolt a lazább, kötetlenebb programra is, hiszen a rendezvény ideje alatt bonyolította le az első Aspectis Csocsó Bajnokságot. Az előre meghirdetett verseny hamar vonzóvá vált a résztvevők között, számos csapat adta le nevezését az induláshoz, és nagyon jó hangulatú meccsek zajlottak a csapatok között. Az első díjat végül a Kiss Ákos és Bíró Ákos alkotta csapat nyerte meg, és lett gazdagabb többek között egy-egy üveg whiskyvel.