Az Axis felvásárolta a 2N-t, az IP intercom piacvezetőjét

776 500 Aspectis

A felvásárlást az IP videó intercom piac növekedése indokolja és azt a szándékot erősíti, hogy az Axis Communications tovább szélesítse megoldásainak választékát.

A 2N az IP intercom piacvezetőjeként olyan területeken is aktív, mint az IP audio és IP lift intercom. A cég jól bejáratott értékesítési csatornával rendelkezik villanyszerelőkkel, telecom telepítőkkel és lift gyártókkal, akikkel megtiszteltetés az Axis-nak együtt dolgozni és bővíteni meglévő értékesítési csatornáit. Ezzel együtt a 2N hozzájut az Axis erős piac pozíciójából, valamit K+F erőforrásaiból származó előnyökhöz.

“A felvásárlás támogatja azon ambíciónkat, hogy egy okosabb és biztonságosabb világot hozzunk létre. Erősödik azon vásárlói igény, hogy integrált megoldásokhoz jussanak, nyitott szabványokkal, amik egy magasabb szintű biztonságot nyújtanak számukra. A 2N-nel közösen ki tudjuk elégíteni ezeket az igényeket.” – mondta Peter Lindström, az Axis Communications Új Piacok divíziójának elnökhelyettese.

A 2N márka megmarad és a vállalat az Axis csoport leányvállalataként működik tovább. A közös működéssel megosztják egymással a tudást, segítik egymást kutatásban és fejlesztésben, valamint piacra jutásban. Mindezeken felül egy nagyon fontos közös feladat, hogy felgyorsítsák az analóg rendszerekről történő áttérést az IP intercom irányába és új lehetőségeket alakítsanak ki.

„Az Axis-nál és a 2N-nél is a fejlesztésre és a növekedésre számítunk. Növekszik a piac és a 2N felvásárlásával szeretnénk továbbra is a piac vezetőjeként és motorjaként ezt a változást erősíteni.” – mondta Peter Lindström.

A 2N a világ vezető IP intercom gyártója az IHS szerint. A 2N fejleszti és kínál megoldásokat az ICT és a fizikai biztonság piac számára. Piacvezető az IP audio és az IP intercom (Ajtó és Vészjelző IP Intercomok) területén. Közel 200 alkalmazottja van és a központja Prágában található.