Az Axis egy költséghatékony, diszkrét kialakítású 4-kamerás megfigyelő megoldást kínál kereskedelmi és irodai környezetbe

500 367 Aspectis

Az Axis Communications, a világ vezető hálózati videó eszközök gyártója, bemutatta a flexibilis és moduláris AXIS F terméksorozathoz kifejlesztett AXIS F34 Main Unit egységet. A már korábban bemutatott termékekkel együtt így összeállítható az AXIS F34 megfigyelő rendszer, ami egy komplett hardver és szoftver csomag. Ez egyszerű és nagyon diszkrét HDTV megfigyelő rendszer, amivel 4 egymáshoz viszonylag közel lévő beltéri területet tud megfigyelni.

f34 main angle left 1506 l f1004 sensor unit angle left 1504 l

Ezzel a megoldással minden, amire szükség lehet egy iroda vagy bolt videó megfigyeléséhez megtalálható egy dobozban. A kisebb üzletek tulajdonosai egy 4-kamerás, elegáns megfigyelő rendszert kapnak, egyszerű és biztonságos távoli eléréssel és menedzseléssel, akár mobil eszközökről is.

Az AXIS F34 Surveillance System tartalmaz egy AXIS F34 Main Unit-ot külső tápellátással és 4 db hüvelykujj méretű AXIS F1004 Sensor Unit-ot, amiket diszkréten el lehet süllyeszteni, vagy mennyezetre és falra szerelni a mellékelt tartozékokkal. A csomagban található 2 db AXIS Surveillance microSDXC kártya 64 GB memóriával (SD kártya adapterrel), amit kimondottan a folyamatos használatra és adat felülírásra terveztek. A kártyák kompatibilisek az AXIS F34 Main Unit beépített SD kártya foglalattal a felvételek helyi tárolása érdekében és lehetővé teszi, hogy a rendszer egy külső PC és más rögzítő eszköz igénye nélkül is működjön a mindennapi használat során. A rendszer egy másik fontos eleme az ingyenesen letölthető videó menedzsment szoftver, az AXIS Camera Companion 3.10, amivel egyszerű és biztonságos a távoli megfigyelés és az eszközök kezelése.

f34scheme

A rendszer hatékonyan működik 2 db Axis 64 GB kártyával, amire egy-két hét videó anyaga rögzíthető, és letölthető, mielőtt felülíródnak. A rögzítés és tárolás optimalizálható, az AXIS F34 Main Unitban és AXIS Camera Companionban található okos programoknak és technológiáknak köszönhetően:

  • Az AXIS F34 Main Unit automatikusan állítódik videó mozgás érzékelésen alapuló rögzítésre.
  • Támogatja a Video Motion Detection 3-t. Ez egy videó analitikai program, ami hamis riasztás szűrővel ellátott, ezáltal az olyan mozgások, mint lengedező fák, kisebb állatok mozgása hatékonyan kiszűrhető.
  • Lehetővé teszi az Axis Zipstream technológia alkalmazását, ami sokkal hatékonyabb egy H.264 tömörítést használó videó kódolónál, mert több mint 50%-kal csökkenti a sávszélesség és tárolási igényeket számos megfigyelési helyzetekben.

Az AXIS F34 egy terméksorozat része, ami egy megosztott hálózati koncepción alapul, ahol a kamera egy szenzor egységre (lencse + képszenzor kábellel) és egy fő egységre bomlik, ami a lényegében kamera maga. A kábel a szenzor egységet köti össze a főegységgel, ezáltal a kis szenzor egység rugalmasan és diszkréten felszerelhető vagy szűk helyre beépíthető, míg a főegységet bárhová el lehet rakni, ahol van hely. A négycsatornás főegységhez egyszerre négy szenzor egység csatlakoztatható.

A négy AXIS F1004 Sensor Unit-eket négy különböző beltéri helyre lehet telepíteni, max. 15 méter távolságra az AXIS F34 Main Unit-tól. Mivel az AXIS F1004 támogatja a 720p felbontást, így a főegység egy Ethernet porton keresztül párhuzamosan négy szenzor egységből képes teljes képsebességen 720p felbontással videofolyamot továbbítani.

Ha a főegységet 1080p felbontásra képes AXIS F Sensor Unit-tal használjuk, akkor 1080p videókat 12.5 fps, vagy 720p videókat teljes képsebességgel tud továbbítani valamennyi csatornán. Az AXIS F34 támogatja a quad nézetet is, ami 4 különböző nézetet hangol össze a négy csatlakoztatott szenzor egységből egyetlen párhuzamosan futó nézetté. Az AXIS F34 ezeken felül támogatja az Aktív Szabotázsérzékelést és más alkalmazásokat az AXIS Camera Application Platformon keresztül, és mind PoE-val, mind külső tápellátással üzemképes.

Főbb jellemzők:

  • 1 db AXIS F34 Main Unit és adapterei PS-P T-C
  • 4 db AXIS F1004 Sensor Unit és AXIS F7315 kábelek
  • 4 db AXIS F8214 dóm tartozékok
  • 4 db AXIS F8224 süllyesztett tartozékok
  • 2 db AXIS Surveillance microSDXC kártya 64 GB
  • Az AXIS Camera Companion PC kliense ingyen letölthető
  • Az AXIS Camera Comapnion mobil alkalmazása iOS és Android készülékekre ingyen letölthető

Kattints a képre az AXIS F34 rendszert bemutató kisfilm megtekintéséért!

http://www.youtube.com/watch?v=dObtPJtYhzI