Az Axis Communications bemutatja nitrogén-túlnyomásos, rozsdamentes HDTV PTZ dóm kamera sorozatát

500 500 Aspectis

q60 42s 44s 45s wall front 1308 low

A rozsdamentes kameraház ellenáll az olyan korrózív hatásoknak, mint a tengervíz és a tisztítószerek, és ellenáll a magas nyomású gőz tisztításnak. A sűrített nitrogén megakadályozza a belső páralecsapódást.

 Az Axis Communications, a világ vezető hálózati videó gyártója a mai napon három új kültéri, tengerészeti minősítésű rozsdamentes acél házzal rendelkező kamerát mutatott be, melyek lehetővé teszik a 360°-os megfigyelést akár HDTV 1080p felbontás vagy 36x optikai zoom mellett.

 

Az Axis Q60-S sorozatú kamerák SEA 316L minősítésű rozsdamentes acél házzal és víztiszta műanyag dóm burával rendelkeznek, -30°C – 50°C közötti hőmérséklet tartományban működőképesek. A sorozat tagjai IP66, IP6K9K, NEMA 4X és MIL-STD-810G 509.5 minősítéssel rendelkeznek, így ellenállnak az olyan környezeti hatásoknak, mint a por, eső, hó, jég, só és köd, valamint a nagy nyomású, illetve gőzborotvával történő tisztításnak. A kamerák multi csatlakozó kábel készlettel és média konverterrel kerülnek szállításra, mely lehetővé teszi a hálózati kapcsolatot szabványos hálózathoz réz vagy optikai kábel alkalmazásával. Ezen kívül lehetőség van a kamerák csatlakoztatására külső eszközökhöz, a két konfigurálható I/O porton keresztül. A kamerák tápellátása a média konverteren keresztül lehetséges (12VDC). A kamera felszereléséhez a rozsdamentes konzol külön kell rendelni.

 

Az Axis Q6042-S D1 felbontást és 36x optikai zomot, az Axis Q6044-S HDTV 720p felbontást és 30x optikai zoomot, az Axis Q6045-S pedig HDTV 1080p és 20x optikai zoom tartományt biztosít.

 

A sorozat minden tagja, rendelkezik rázkódás felismeréssel, mely mechanikusan érzékeli és riasztást generál,amennyiben a kamerát ütés éri. Az Axis Q6042-S és Axis Q6044-S kamerák ezen felül rendelkeznek még elektronikus kép stabilizátorral, amely csökkenti a kamera vibrációból eredő képremegését (melyet okozhat szél, vagy autóforgalom), ezáltal tisztább, jobban értékelhető képet szolgáltasson.

 

Axis Q6044-S ezenkívül olyan fejlett videó elemző funkcióval rendelkezik, melynek köszönhetően automatikusan felismeri a ködöt és digitálisan kiszűri azt a használhatóbb képminőség érdekében. Az Axis Q6044-S közel háromszor jobb fényérzékenységgel rendelkezik, mint az átlagos HDTV kamerák, lehetővé téve a kiváló képminőséget gyenge fényviszonyok mellett is.

 

Axis Q6045-S kínálja a legnagyobb videó felbontást, így kivételesen részlet-gazdag képet biztosít széles képernyős és nagyított nézetekben. Amellett, hogy rendelkezik mozgó objektum követéssel és aktív kapuőr funkcióval – mint a Q60-S sorozat minden tagja – az Axis Q6045-S olyan, fejlett, beépített videó-analitikai szolgáltatásokat nyújt, mint a szembe-fény kompenzáció (amely kitakarja az erős szembefényt), az elvett tárgy érzékelés, kerítés detektor, objektum számláló, valamint a be- és kilépés felismerés.

 

Az Axis Q60-S kamerák további közös tulajdonságai:

 

  • H.264 Main Profile, hatékony videó tömörítési eljárás, amely a képminőség megőrzése mellett egyidejűleg csökkenti a szükséges sávszélességet és tárhelyet. További támogatott képformátumok: H.264 Basline Profile és Motion JPEG
  • Konfigurálható nappali/éjszakai funkció, mely lehetővé teszi a kezelő számára, hogy meghatározza, a kamera milyen fényviszonyok mellett kapcsoljon a nappali és éjszakai mód között, így lehetővé téve az infravörös megvilágítás legjobb kihasználását gyenge fényviszonyok mellett.
  • Őrjárat funkció, 256 előre beállítható pozícióval, melyek között előre meghatározott sorrendben, automatikusan mozgatható a kamera.
  • Az Axis Camera Application Platform lehetővé teszi további intelligens videó funkciók telepítését a kamerára.
  • Beépített teljes méretű SD /SDHC / SDXC memóriakártya foglalat a felvételek helyi tárolására.

Az Axis Q60-S kamerák a legtöbb videó felügyeleti szoftver, az Axis Application Development Partner Programon keresztül, az Axis Camera Station, valamint az ingyenes Axis Camera Companion által támogatottak. A kamera támogatja az Axis Video Hosting System szolgáltatást és az ONVIF szabványnak köszönhetően egyszerűen integrálható. Az Axis Q60-S sorozatú kamerák már elérhetőek az Axis Communications magyarországi disztribútora, az Aspectis Kft. kínálatában.

A képre kattintva megtekintheted a kamera szereléséről szóló videót.

http://www.youtube.com/watch?v=qh9tBRrDVkg