Az Axis bemutatja az új kicsi és költséghatékony cső-alakú IP kameráit

544 610 Aspectis

Az új AXIS M20 terméksorozat alkalmas mind beltéri, mind kültéri telepítésekhez, beépített infravörös megvilágítóval rendelkezik a hatékony videó megfigyeléshez még sötétben is. A kamerák teljes lefedettséget biztosítanak széles látószögben és részletgazdag képeket továbbítanak 4 MP felbontásban.

A hálózati videó piac vezetője, az Axis Communications bemutatott egy vadonat új kameracsaládot, az AXIS M20 terméksorozatot. Az új, kisméretű, bullet-típusú kamerák könnyűek és mind meleg, mind hideg időjárásban telepíthetőek, valamint integrált napellenzővel rendelkeznek, amivel a napsugárzás és a heves esőzés ellen védekeznek.

„Az új kamera sorozat ideális megoldás olyan vállalatok számára, akik meg akarják növelni a megfigyelő rendszerüket, de kis költségvetéssel rendelkeznek. A megfizethető árú kamerák költséghatékonyak és változatosak, magas minőséget biztosítanak bel- és kültéri videó megfigyeléshez éjjel és nappal egyaránt.” – mondta Andres Vigren, az Axis Communications globális termékmenedzsere. „A kamera sorozat alacsony egységárral és figyelemre méltóan széles látószöggel rendelkezik. Mindez azt jelenti, hogy nagyobb területet tud lefedni kevesebb pénzből. Ezek a kamerák ideálisak kereskedelmi, banki és egészségügyi környezetben.”

Az integrált hátsó doboznak köszönhetően, a cső-alakú kamerákat könnyű kezelni, telepíteni, rugalmas szerelési opciókkal rendelkezik: mennyezetre, falra, oszlopra és sarokba is szerelhetők. A kamerák nagyon részletes képeket továbbítanak és képesek egy teljes kereskedelmi egység, iroda, lobbi, könyvtár és folyosót lefedni a széles látómezőnek köszönhetően, ráadásul mindezt nagy felbontásban. Vészhelyzet esetén, például tűz során a vízálló ház biztosítja a folyamatos videó megfigyelést még akkor is, ha az önműködő tűzoltó rendszer beindul.

Be- és kijáratokhoz történő telepítéskor egy infravörös fénysugár szállítja a kiváló minőségű videót, még teljes sötétségben is. Az Axis Corridor Format funkció hasznosítja a 16:9 képarányt, így hatékonyan lehet hosszú folyosókat és üzletsorokat megfigyelni a vertikálisan orientált videó folyamokban.

Az AXIS M20 terméksorozat két új kameramodellből áll. Az AXIS M2025-LE HDTV 1080p felbontást, és akár 115o-os horizontális látómezőt nyújt. Az AXIS M2026-LE pedig Quad nézetben HD 1440p (WQHD) felbontást és 130o-os horizontális látómezőt szolgáltat. Mindkét modell rendelkezik széles dinamika tartománnyal (WDR), a komplex fényviszonyok melletti megfigyelésre; Zipstream technológiával a csökkentett tárolási igényeknek kiszolgálására és PoE technológiával, aminek segítségével egyetlen kábelen folyik a tápellátás és az adattovábbítás, ezáltal pedig jelentősen csökken az telepítési idő és ár.

Az AXIS M20 terméksorozat ellenáll a zord időjárási körülményeknek, védelmet nyújt por, homok, sós víz és jég ellen, köszönhetően az IP66, IK08 és NEMA 4X besorolásának.

Az AXIS M20 termékcsalád támogatja az iparág legnagyobb videó kezelő szoftverbázisát az Axis Application Development Partner (ADP) és az AXIS Camera Station keretein belül. A harmadik fél videó analitikai alkalmazásai telepíthetőek a kamerákra az AXIS Camera Application Platformon keresztül. Támogatja ONVIF-et, amivel megkönnyíti a kamerák integrálását már meglévő videó rendszerekbe.