Az Axis bemutatja a Zipstream tömörítési technológiát, amivel átlagosan 50%-kal csökkenthető a tárolási szükséglet

340 432 Aspectis

Az Axis Zipstream technológiája teljesen kompatibilis a H.264 tömörítési eljárással és egyszerűen használható a legújabb Axis kamerákkal és a piac vezető videómegfigyelő szoftvereivel mindenféle extra befektetés nélkül. A videó megfigyelési rendszerekre optimalizált Zipstream technológia egy radikálisan hatékonyabb H.264 implementáció, amivel a sávszélesség és a tárhely szükséglet átlagosan 50 %-kal vagy akár még ennél is többel csökkenthető.

Zipstream 1503 low  Az Axis Zipstream technológiája a legutóbbi Axis hálózati kamerákkal és harmadik fél videó kezelési szoftvereivel használható. Radikálisan csökkenti a sávszélesség és a tárhely szükségletet anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni fontos képrészletek kihagyásával. 

A piac visszajelzése alapján látszik, hogy manapság mennyire fontos a kiváló képminőség, a HDTV felbontás és a kevés fény melletti kiváló teljesítmény. Ezek az igények megnövelik a hálózati és tárolási infrastruktúrával szemben támasztott igényeket is. Az Axis Zipstream technológiájával a felhasználó drasztikusan csökkentheti sávszélesség és tárhely igényét anélkül, hogy képminőségben kompromisszumot kellene kötnie. Használatával kétszer annyi videó anyagot tud tárolni SD kártyán vagy NAS-on olyan kis méretű rendszerek esetében, amik AXIS Camera Companion vagy más háttér tárolós megoldásokkal működnek együtt.

A Zipstream technológia egy új modult ad a hálózati kamera videó tömörítési motorjához, ami biztosítja, hogy a kép fontos részletei elég figyelmet kapjanak a videofolyamban, míg a lényegtelen adatok tömörítésre kerüljenek.

A Zipstream technológia valós időben elemzi és optimalizálja a hálózati kamerák videofolyamát. Olyan helyszínek, esetek, ahol érdekes részletek vannak, ott teljes képminőségben és felbontásban kerülnek rögzítésre. Más területeket kiszűr, hogy optimálisan használja a sávszélességet és tárhely kapacitást. Fontos törvényszéki részleteknek pl.: arcokat, tetoválásokat vagy rendszámtáblákat izolálja és megőrzi, míg az irreleváns területeket, mint fehér falakat, pázsitokat és növényzetet feláldoz, elegyenget, hogy jobb tárolási megtakarítást érjen el.

kép

Példák megfigyelési helyszínekre, ahol a Zipstream technológia csökkentette a tárolási igényeket. (GOP = Group of Pictures = Képcsoportok)

 

Mely termékekben és mikortól lesz elérhető az Axis Zipstream technológiája?

  • Az Axis zipstream technológiája firmware frissítés után elérhető a már meglévő AXIS Q1615, AXIS Q1635 hálózati kamerákhoz és az AXIS Q35 terméksorozathoz.
  • Az AXIS P3224-LV/-LVE és az AXIS P3225-LV/-LVE hálózati kamerák könnyen telepíthetők, Zipstream technológiával és kiváló képminőséggel rendelkeznek bármilyen fényviszony között is, köszönhetően az optimalizált IR és a WDR – Forensic Capture technológiáknak. A kamerák várhatóan 2015. második negyedévétől lesznek elérhetőek.
  • AXIS M1124/-E és AXIS M1125/-E alacsony árfekvésű hálózati kamerákban, ahol a Zipstream technológia mellett CS tokozatú lencsék, Éjjel/Nappali működés, WDR – Forensic Capture és más fejlett funkciók is megtalálhatók, amik alkalmassá teszik kereskedelmi egységek és más árézékeny alkalmazások számára használatát bel- és kültéren egyaránt. A kamerák 2015. második negyedévében kerülnek piacra.
  • A beltéri AXIS P1365 és a kültéri AXIS P1365-E hálózati kamerák olyan funkciókkal rendelkeznek többek között, mint WDR – Forensic Capture, audió, távoli hátsó fókusz és Axis Zipstream technológia. A kamerák különleges képminősége olyan tulajdonságokból adódik, mint a WDR és Lightfinder közötti problémamentes átmenet. A kamerák kiválóan alkalmazhatók banki és városi térfigyelő megoldásként. Mindkét kamera előreláthatóan 2015. április 9-étől lesz kapható.