Az Axis 3 megapixeles HDTV modellel egészíti ki fix éjjel-nappali dómkamera-kínálatát

500 375 Aspectis

Az Axis Communications, a hálózati videoeszközök piacvezető gyártója bemutatta az AXIS M3026-VE modellt, mely 3 megapixeles és 1080p HDTV felbontást biztosít 106°-os horizontális látószög mellett. Az AXIS M3026-VE automatikus mozgatású infraszűrővel rendelkezik, így nappal színes, míg alacsony megvilágítás mellett – felhasználva a fény infra tartományát – magas minőségű fekete-fehér képet biztosít.

„Az AXIS M3026-VE tovább erősíti a rendkívül sikeres fix minidóm választékunkat” – mondta el Erik Frännlid, az Axis termékmenedzsmentért felelős igazgatója. Az M30-as sorozat így már nyolc termékből áll, köztük a nemrég bemutatott kültéri, beépített infra megvilágítóval szerelt AXIS M3024-LVE és a 2 megapixeles AXIS M3025-VE.

„Az AXIS M3026-VE vonzó választás azokon a költségekre érzékeny piacokon, ahol kisméretű, versenyképes árú kültéri dómkamerára van szükség, mely olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a 3 megapixeles felbontás, jó fényérzékenység, ki és bemenetek, valamint megfelelő kapacitás videoanalitikai alkalmazásokhoz” – tette hozzá Frännlid.

Csakúgy, mint a sorozat többi tagja, az AXIS M3026-VE is gyorsan és könnyen telepíthető. Mennyezetre és falra is szerelhető, a kamera iránya könnyen beállítható. Támogatja az Axis Corridor Format megoldását, mely biztosítja a függőleges irányú nagyobb lefedettséget, így ideálisan alkalmazható folyosókon és falak mentén. A kamera gyárilag beállított fókusszal érkezik, így további állításra nincs szükség, ezzel is rövidítve a telepítéssel töltött időt. Tartozéka egy 2 m-es hálózati kábel, tápellátása pedig PoE-n (IEEE 802.3af) keresztül történik. Külön kültéri házra nincs szükség, hiszen a kamera IP66 és NEMA 4X minősítésű, így megfelelően védett por, eső és hó ellen. Mechanikai behatások ellen IK10 védettségű. 

Az AXIS M3026-VE októbertől már elérhető az Axis disztribútorainál.

A kamera további jellemzői:
• Több, egyedileg konfigurálható videostream, H.264 vagy MJPEG tömörítéssel.
• Több definiálható terület a képen, melyek egyedi streamként továbbíthatók monitorozásra vagy rögzítésre. Ez a Multi-view stream megoldás csökkenti a felhasznált sávszélességet és rögzítésre használt tárterületet, miközben jelentős terület figyelhető meg egyetlen kamerával.
• Széles dinamikatartomány (WDR) és a dinamikus kontraszt segít kezelni az összetett fényviszonyokat.
• Riasztások kezelése: egy bemenet és egy kimenet külső eszközök csatlakoztatásához.
• Intelligens videoanalitikai megoldások, például mozgásérzékelés, szabotázsriasztás, de a kamera bővített kapacitása lehetővé teszi egyéb analitikai megoldások használatát is az Axis Camera Application Platformon keresztül (például emberek számolása).
• A kamera memóriakártya-foglalata néhány napos helyi rögzítést biztosít. Az ingyenes Axis Camera Companion használatával a felhasználók akár 16 kamerából álló rendszert menedzselhetnek és monitorozhatnak távolról.
• AXIS M3026-VE számos egyéb videomenedzsment alkalmazással használhatók, mint például az Axis Camera Station vagy az Axis Application Development Partner programja eredményeként más gyártók termékeivel is. Továbbá támogatják az Axis Video Hosting alkalmazást, valamint az ONVIF-et a szélesebb körű integráció érdekében.

537237 375523009245346 1999026572 n