Aspectis Solution Day 2018 – beszámoló

1024 577 Aspectis

Bevezető

2018.06.06-án rendezte meg az Aspectis Kft. első olyan rendezvényét, amelynek fókuszában az Aspectis által képviselt gyártók megoldásai álltak a konkrét termékek helyett. A rendezvénynek a zsámbéki drivingcamp Hungary adott helyet. Ez egy olyan autós tesztpálya, ahol a sofőrök szimulált vészhelyzetekben, szlalom és ügyességi pályákon tesztelhetik vezetői képességeiket, vagy beülhetnek egy igazi terepjáróba, hogy az off-road pálya akadályait győzhetik le.

Beszállítók

Ide jöttek el az Aspectis legfontosabb beszállítói – az AXIS, Milestone, Hanwha, Netavis, Paxton, Planet, 2N – képviselői, hogy megismertessék az Aspectis partnereivel és végfelhasználóival legújabb fejlesztéseiket, arra koncentrálva, hogy milyen komplex és integrált megoldásokat tudnak nyújtani a piac számára ügyelve arra, hogy mindezek kiberbiztonsági szempontból is megállják a helyüket. A rendezvény gördülékeny lebonyolításáról Pataki Gábor műsorvezető gondoskodott, aki a délelőtt folyamán a prezentációkat konferálta fel, délután pedig segített a résztvevők mozgatásában, illetve a standok bemutatásában.

Prezentációk

A nap első részében az esemény résztvevői meghallgathatták beszállítóink előadásait. A napot Laczkó Gábor, az Aspectis ügyvezetője nyitotta meg. Előadásában felvázolta, hogy melyek azok a kihívások, melyeknek napjaink biztonságtechnikai rendszereinek meg kell felelniük, illetve kitért arra is, hogy -elsősorban a video rendszereket – ma már korántsem kizárólag biztonságtechnikai célokra lehet használni, hanem alkalmazásuk az üzleti élet számtalan területére kiterjed.

Pelyák Norbert az Axis képviseletében elsősorban az AXIS 3.0 gondolkodásmódjáról beszélt, amnek lényege, hogy az Axis fókusza a termékek helyett a megoldásokra terelődik át.

Őt követte Pavol Matias a Hanwha képviseletében, aki arról beszélt, hogy milyen kihívásokat rejt magában egy cég életében a névváltás. Beszélt a Hanwha STEP partner programjáról, melyet tavaly indítottak útjára és fő célja, hogy elkötelezett és képzett partnerek szolgálják ki a végfelhasználókat.

A Milestone világába Borislava Kenarova vezette be a hallgatóságot, aki a Milestone nyílt platformjának előnyeit és a cég köré épült ökoszisztéma erejét hangsúlyozta.

Nick Lawden a Paxton IP beléptetőrendszerek könnyű telepíthetőségét és használatát hangsúlyozta, valamint azt, hogy pl. a Milestone-al való integrációban milyen lehetőségek rejlenek.

A kávészünetet követően Christoph Derndorfer, a Netavis üzleti intelligencia megoldásait mutatta be egy igen látványos élő Demo-val fűszerezve. Kiemelte, hogy az 1 hete bejelentett legújabb sMart Data Warehouse már nemcsak üzleti adatok, hanem VMS rendszerek adatainak elemzésére is alkalmas.

A Herta arcfelismerő rendszereket Laczkó Gábor mutatta be a hallgatóságnak. Kiemelte a Herta rendkívül gyors működését és találati pontosságát, amely lehetővé teszi, hogy a Herta akár nagyobb tömegből is hatékonyan szűrje ki a keresett személyeket.

Natalya Stachová a 2N-től bemutatta a cseh cég IP alapú kaputelefon és beléptető rendszereit. Az IP technológia ezen a piacon is megjelent és számtalan opciót kínál a kaputelefon és beléptető funkciók megvalósítására, mindezt úgy, hogy közben integrálhatók az eszközök a meglévő videó- illetve beléptető rendszerekbe.

Végezetül Gedeon Attila az Aspectis Kft-től a Planet hálózati eszközeinek széles palettáját mutatta be, kiemelve azokat az egyedi megoldásokat, melyeket a Planet a videó megfigyelő rendszerek, valamint az ipari, PoE és megújuló energiaforrások támogatásához nyújt.

Standok, kvíz játék, kapcsolat építés

Az előadásokat követően a résztvevők meglátogathatták a beszállítók és az Aspectis standjait, ahol a standoknál adott feladatok megoldásával és a megfejtett kód segítségével egy nyereményjátékra tudtak regisztrálni. A standoknál az érdeklődők részletesebb információkat kaphattak azokról a megoldásokról is, melyekről a prezentációkon szó esett. Közben Pataki Gábor műsorvezető folyamatosan tájékoztatást adott a pályán zajló eseményekről, az idő-stressz ügyességi verseny állásáról, valamint mini interjúkat készített a standoknál. Természetesen lehetőség adódott kapcsolatépítésre, a beszállítókkal való közvetlen beszélgetésre, tapasztalatok cseréjére és az ebéd elfogyasztására egyaránt.

Élményvezetés

Közben a tesztpályán zajlottak az élményvezetések, ügyességi és vezetéstechnikai feladatok végrehajtása, a vendégek igénybe vehették az off-road Taxi szolgáltatásait, valamint az 1 személyes elektromos Renault Twizy autókkal egy idő-stressz verseny is zajlott. A rendezvényt támogatta a Volvo, amely intelligens rendszerekkel felszerelt autóit hozta el.

Kültéri installációk

A tesztpályán közben megtekinthetők voltak azok a kültéri installációk, amelyek élőben demonstrálták az előadásokon elhangzottakat. Volt hőkamerás periméter védelem hangos riasztással kiegészítve, rendszám felismerő rendszer, radar és élő közvetítés egyaránt. A kamerák jeleit Planet kültéri ipari kivitelű hálózati eszközökkel juttattuk el a főépületbe, ahol a rendszereket az Aspectis standján meg lehetett tekinteni működés közben is. Ezzel is szerettük volna demonstrálni, hogy egy ilyen környezetbe is milyen gyorsan lehet jól működő rendszereket telepíteni.

Rendezvény zárása

A rendezvény zárásaként Laczkó Gábor összefoglalta a nap eseményeit és megtörtént a kvízjáték sorsolása is, melyen a beszállítók által felajánlott értékes nyereményekkel gazdagodtak az ügyes és szerencsés résztvevők. Kisorsoltuk a fődíjat is, amely egy hétvégi utazás a Milestone koppenhágai és az Axis lundi központjába.