A HÉT TÉMÁJA: NETAVIS Observer 4 – 4-Eyes-Principle

150 150 Aspectis

 

A szolgáltatás lényege, hogy az archívum megtekintésére és exportálására csak két független felhasználó egyidejű bejelentkezése esetén legyen lehetőség. Ezzel a személyes adatokkal való jogtalan visszaélések lehetősége jelentősen csökkenthető. A Netavis Observer 4 az adatok védelmére további szolgáltatásokat nyújt, melyek a kamerák, szerverek, kliensek között zajló adatforgalom titkosításával (HTTPS, SSL, AES) érhetők el. Az átláthatóság érdekében minden kliens-rendszer és -archív esemény dokumentálásra kerül.
Nagy, összetett, sok szerveres környezetben jelentős problémákat okozhat a felhasználók és kamerák „szétszórt”, szerverenkénti menedzselése. A Netavis központosított menedzselése kiváló eszköz ezeknek a feladatoknak a megoldására. Ennek használatával a rendszer adminisztrátora egy felületen, fa struktúrában kezelheti a rendszer erőforrásait.
A kitakarás és az eseményvezérelt kitakarás lehetővé teszi, hogy a privát zónák, vagy más okból kényes területek kitakarásra kerüljenek, miközben a megfigyelés folyamatosan zajlik. Ez természetesen az archívumban is működik.