A Canon felvásárolta a Milestone Systems-t

567 852 Aspectis

 HYT6510 low

Június 13-án jelentették be, hogy a képalkotási világ vezető vállalata, a Canon szerződésben rögzítette a dán Milestone Systems akvizícióját. A nyílt platformú VMS-t fejlesztő, saját piacán szintén vezető szerepet betöltő Milestone a Canon európai alvállalatához fog tartozni, ám a jövőben is meg kívánja őrizni függetlenségét. A Milestone ezáltal egy olyan globális cég szárnyai alá tartozik ezentúl, amely számára kiemelt fontosságú a kutatás-fejlesztés és az ügyfél központúság.

A június 12-ei IHS jelentés szerint a Milestone a világ piacvezető videó menedzsment szoftvert fejlesztő és gyártó cége, árbevétel alapján. Nyílt platformú VMS-ek terén több mint egy évtizede birtokolja a piaci részesedés döntő többségét. 2007 óta minden évben 30%-kal nőtt az éves árbevétele az előző évhez képest, amely 2013-ban elérte a 72 millió dollárt.

Ha mindez nem lenne eléggé biztató, az IHS technológiai elemzései alapján a biztonsági kamerázás (kiegészítőivel együtt) piac értéke a jelenlegi 13,5 milliárd dollárról 2018-ra 24 milliárd dollárra fog rúgni.

A piac nagy várakozással tekint erre a kapcsolatra, hiszen két saját területén kiemelkedő cégről van szó, akik most egyesítik erejüket. A Milestone és a Canon is a kölcsönös üzletági ismeretek megosztásában látják erejüket és egy gyümölcsöző együttműködést, fejlődést és iparágon belüli növekedést vízionálnak.